Stages & afstudeerprojecten

Maak van jouw stage of afstuderen een unieke ervaring! Heerema biedt een verscheidenheid aan stages en afstudeerprojecten. De meest getalenteerde afgestudeerden krijgen zelfs de kans om hun carrière binnen Heerema Marine Contractors voort te zetten.

Waarom zou je niet zelf de mogelijkheden van een van 's werelds belangrijkste offshore constructie bedrijven ervaren? Heb jij zin in een spectaculaire kennismaking met de offshore-industrie? Dan ontvangen we graag je CV en motivatiebrief.

Kantoor

Alle projecten van onze kraanschepen worden op kantoor voorbereid, uitgedacht, doorgerekend, gemonitord, verantwoord en geëvalueerd. Dit betekent dat het daar net zo hectisch aan toe kan gaan als op de offshore locaties waar de uiteindelijke werkzaamheden worden uitgevoerd. HMC is een dynamisch, internationaal bedrijf dat grote klussen aanneemt die vaak nog nooit eerder zijn vertoond. 

Tijdens een stage bij HMC kun je terechtkomen bij de afdeling Technology. Daar worden de projecten technisch voorbereid en begeleid. Afhankelijk van je studierichting kun je ook stage lopen bij de afdeling Legal die zorgt voor alle contractuele aspecten; bij de afdeling Finance, die is verantwoordelijk voor de investeringen in groot materieel en voor de financiële ondersteuning van de bedrijfsvoering. De afdeling ICT zorgt voor de informatietechnologie voor de totale bedrijfsvoering.

Vloot

Tijdens een vlootstage bij HMC kun je het offshore-installatiewerk van heel dichtbij meemaken. Naast onze zeer gespecialiseerde kraanschepen zetten wij bijvoorbeeld ook anchor handling sleepboten in. Hiermee verankeren we kraanschepen en drijvende platformen op open zee. Een stage bij HMC is een indrukwekkende en leerzame ervaring. Je wordt tijdens je stage begeleid door ervaren officieren.

Jaarlijks hebben wij enkele stageplaatsen op onze kraanschepen en sleepboten beschikbaar. De omstandigheden aan boord zijn voortreffelijk; leuke collega's, goede begeleiding en uitstekende voorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld een geweldige keuken, en op de kraanschepen zelfs een fitnesscentrum en een zwembad.

X

"Heerema Marine Contractors” (HMC) is onlangs het slachtoffer geworden van een aantal fraude pogingen. Hierbij worden advocatenkantoren, inkoopafdelingen en potentiële medewerkers benaderd door individuen die beweren HMC te vertegenwoordigen. Deze pogingen zijn vaak afkomstig uit Outlook, Hotmail, Gmail of .net adressen. Voor alle duidelijkheid: alle vanuit HMC verstuurde berichten hebben de HMC domeinnaam “hmc-heerema.com”. HMC gebruikt niet de genoemde e-mailadressen voor haar correspondentie.

In het geval dat u verdachte e-mails hebt ontvangen, van genoemde adressen, of een nieuw adres welke niet lijkt op de HMC domeinnaam, gelieve contact met ons op te nemen via communications@hmc-heerema.com of bel + 31 [0] 71 579 9000 en vraag naar de afdeling communicatie.